Reflexion, resonemang och samtal utanför de givna ramarna

Det är den 1:e november 2016 och jag sitter på en scen och intervjuar min barndomsidol Börje Salming. Som dåvarande marknadschef på Salming Sports hade jag fått äran att projektleda och moderera ett event där vi skulle visa upp årets nya kollektion för företagets inomhussporter och Börje var huvudgäst.

Där såddes det första fröet till den här podden. 22:e november 2018 lanserades det första avsnittet med premiärgästen Frida Södermark.

Att lyssna till långa intervjuer med intressanta människor är något jag alltid gillat. Men jag störde mig på att gästen inte fick prata till punkt eller att resonemanget blev nedklippt. Likaså irriterade jag mig på att det verkade saknas utrymme för den extra följdfrågan och att journalister många gånger redan bestämt sig för en viss vinkel i intervjun.

Med ”Spännande möten” vill jag ge gästen möjlighet att ta plats och reflektera, föra ett resonemang samt ge utrymme att ta samtalet utanför ramarna. Det har hänt flera gånger att vi utforskat platser som varken min gäst och än mindre jag trodde vi skulle hamna på.

Till dig som lyssnare vill jag ge hela storyn, gärna i en så oklippt version som möjligt. Det blir långa avsnitt och det tar en stund att lyssna. Och det är tid vi behöver i dagens hektiska, klickgalna och snuttifierade värld. Bara så kan vi skapa reflexion som ger oss möjlighet att fatta lite bättre beslut, både för oss själva och andra.

Hoppas du vill dela mina spännande möten med mig och att du hittar dina egna favoriter bland alla mina gäster.

Följ @spannandemoten på Instagram, där får du senaste nytt om alla mina poddäventyr.