Poddare & moderator

Jag heter Gunnar Oesterreich, är 61 år och bor i Lerum utanför Göteborg. En gång för länge sen, när Kotler var marknadsförarnas kung och datautskrifter gjordes på pyjamaspapper, så tog jag examen på Handels i Göteborg.

Sen dess har jag med ett litet undantag jobbat med kommunikation och marknadsföring, bland annat i egen reklambyrå i 17 år. Jag har också lång erfarenhet från idrotten, både som utövare och coach. Två år i Schweiz där jag var förbundskapten för herrlandslaget i volleyboll blev avslutningen på den karriären!

Egen podd, företagspoddar och att arbeta som moderator har blivit en del av mitt yrkesverksamma liv. En annan del är att jobba tillsammans med Ixit, ett gäng utvecklare och systemarkitekter som skapat ett e-handelssystem där jag varit delaktig.

Jaha tänker du, dags för pension snart? Glöm det, jag planerar att peaka när jag är 75!

 

Låt podcast bli en del av din kommunikation!

Varför är ljudmedia så effektivt när det gäller varumärkesbygge?
🎤 Du talar till en person under lång tid
🎤 Ljud går att konsumera var du vill och när du vill
🎤Till skillnad från film så bygger mottagaren sina bilder i huvudet vilket gör att budskapet fastnar

Just nu modererar och producerar jag tre företagspoddar:
🎧 ”Innovationsteater” med Pollen
🎧 ”Entertainers & Containers, en podd om logistik med hjärtat i samlastning” med Nordicon
🎧 ”AI på riktigt” med Tenfifty

Vi kan kalla det podcast eller bara ett annat sätt att förmedla ditt budskap. Det intressanta är att se potentialen med ljudmediet och att förstå vilken plats det skall ha i din kommunikation.

Hör av dig här om du vill veta mer!

 

Behöver du en moderator till ditt nästa event?

Att leda event, moderera paneldebatter och göra liveintervjuer är något bland det roligaste som finns. Det är definitivt något jag vill göra mer av.

Min specialitet är förstås intervjuer och panelsamtal, här är alla poddar en fantastisk bas att stå på som ger mig trygghet att leda och styra samtalen så de blir intressanta. Hos mig är alltid gästen i centrum och stämningen avslappnad vilket ofta gör att vi kan ta oss utanför komfortzonen.

De format jag trivs bäst i är olika typer av seminarier, paneldebatter och intervjuer. Jag har blivit kallad ”generalistspecialist”, men specialområden är digitalisering, e-handel, hälsa och allt inom idrottens värld.

Oavsett ämne så levererar jag mycket energi, är alltid påläst och kan därmed också vara spontan. Och det funkar i flera språk, förutom svenska så fixar jag att moderera på engelska och tyska.

Vill du veta mer? Hör av dig till mig här.